Aromaterapi og massasje

Massasje

Myk massasje med eteriske oljer. Ryggmassasje er litt hardere.Aromaterapi kan brukes på mange forskjellige måter. Det brukes blant annet til massasje, bad, duftlamper, kompresser, omslag og lignende.
Plantenes blod - er det vi kaller de eteriske oljene, og de har stimulerende og helbredende effekt på mennesker. De eteriske oljer har i tusenvis av år vært kjente for å kunne brukes til å lege sår, drepe bakterier, kvikke oss opp eller få oss til å slappe av. Kontrollert bruk av dufter og eteriske oljer, kan opprettholde og fremme helsen og velværen. Og gi oss livskraft til kropp og sjel, og dermed lettere å takle hverdagens jag og stress. De eteriske oljene har forskjellige og godt dokumenterte virkninger, i tillegg har effekten av massasjen en god virkning. Behandlingen øker blod- og lymfesirkulasjonen, løser opp i stiv muskulatur og gir en mykere og smidigere hud. Hver og en av oljene er beregnet å ha sin spesielle effekt. Behandlingen gjøres på deler av kroppen, som rygg, nakke og ansikt, eller hele kroppen. Gir fysisk og psykisk velvære.Vi lager også blandinger som du kan kjøpe av oss som er spesielt tilpasset deg! - Kan også sende pr. post.

For de spesielt interesserte legger vi til litt ekstra informasjon her:

De eteriske oljene er for sterke til å brukes rett på huden. Dette kan forårsake hud- irritasjoner, for eksempel kløe, svie, blemmer eller allergiske reaksjoner. De blandes derfor ut i baseoljer hos oss. 

På denne måten kan man få blandet sin egen personlige olje. Man kan blande noe som passer til humøret akkurat den dagen, til et bad, en massasje eller til selvinnsmøring. Du trenger bare noen få dråper av eterisk olje til disse blandingene, og ofte blander vi flere typer for å oppnå best effekt, maks 2 - 5 % blanding. Vår aromaterapeut kan kan blande din spesialblanding for deg, så får du den effekten du trenger. En del av disse blandingene, kan også anbefales til bruk i oljebrenner, hvor de da sprer en god stemning i rommet, samt at de kan ha en terapeutisk effekt - alt etter som hvilken av oljene som brukes. Eks. lavendel - beroliger og letter innsovning, timian - beskytter mot smitte og dreper bakterier, rosmarin - klarner tankene, sandeltre og frankincense - åndelig oppvåkning og meditasjon.
Det er viktig å blande riktige mengder. Store doser hemmer - små doser fremmer!Sikkerhetsregler og de forskjellige oljene.
Aromaterapi er ikke en erstatning for legebehandling. Ved alvorlig sykdommer skal alltid lege oppsøkes, men sykdom og behandling kan gjerne understøttes med aromaterapi. 

Bruk ikke Aromamassasje ved:

Feber, akutt smerte (som vi ikke vet årsaken til), store betennelsestilstander i kropp og på hud, akutt ryggsmerte (kontakt lege først), store væskeansamlinger/ødemer, på veldig tom eller full mage, og ikke hvis du vet at det er blodpropp.Oljene må ikke brukes direkte på huden, med unntak av lavendel og tea-tree (+ sitron på vorter), oljene må heller ikke brukes innvortes. Vær klar over at det finnes syntetiske/mineraloljer for eksempel noen babyoljer. Disse er ikke å anbefale til blanding med eteriske oljer. Disse oljene tetter porene i huden.Soling - oljer som ikke må brukes i forbindelse med soling:
Bitter appelsin, grapefrukt mandarin, sitron, sitronmelisse og bergamott. Unngå alle sitrusoljer eller sitronduftende planter. I de uheldigste tilfeller vil huden kunne få store forbrenninger dersom du oppholder deg i solen med en eller flere av disse oljene på huden. Sandeltre inneholder derimot solfaktor 4, og kan med hell brukes.

Høyt blodtrykk - oljer som ikke bør brukes: Isop, rosmarin, timian

Lavt blodtrykk - oljer som ikke bør brukes: Ylang-Ylang

Epileptikere - oljer som ikke bør brukes: Fennikel, isop, basilikum, rosmarin

Graviditet - oljer som ikke bør brukes: basilikum, einebær, fennikel, kanel, merian, muskatellsalvie, nellik, pelargonium, peppermynte, rose, rosmarin, sypress, timian, sjasmin, isop, kamfer, muskat, salvie, myrra, sedertre.. I tillegg bør ikke kamille eller lavendel brukes første halvdel av svangerskapet.Ta kontakt, så lager vi blandinger spesielt tilpasset det du ønsker.Homøopatisk behandling - oljer som ikke bør brukes: Eukalyptus, kamfer, peppermynte, sort pepperGud har gitt oss en plante for hver sykdom/tilstand vi kan få!
I aromaterapiens utvinningsprosess brukes ofte hele planten, alt ettersom hvilken plante det er, alt fra rot, stilk, blomster, frukter, fruktskall, fruktfrø, støvbærere, blader, barnåler, bark med mer. Essensen som er i planter, er plantenes hormoner, noen sier det er deres sjel og personlighet. Oljene er flyktige, dvs. hver gang du åpner flaskene, forsvinner litt av duftene. De bør oppbevares i kjøleskap - helst i en tett boks i metall eller Zink. Etter at de er blandet med baseolje, reduseres levetiden drastisk pga. at baseoljen blir harsk. Bruk helst mørke flasker.

Baseoljer som er kaldpresset er best. I tillegg kan det tilsettes litt avokado, hvetekim, nattlys, jojoba, aloevera og lignende for å oppnå spesiell effekt.

Kaldpressete oljer er blant annet: Oliven, sesam, søt mandel, solsikke, aprikoskjerne, ferskenkjerne, tistel, hasselnøtt, valnøtt og linfrø.

Varmeutvundne oljer er blant annet: Oliven, druekjerne, kokos, jordnøtt, mais og soya.Få energi med eteriske oljer
Føler du deg slapp og sliten etter en uke på jobb eller skole? Med eteriske oljer gir du dagen en helt ny mening.
Eteriske oljer er konsentrerte essenser fra aromatiske planter. I plantene finnes oljen i små kjertler i forskjellige plantedeler som blad, blomst, frukt, skall og kvister. Vanndampdestillasjon er den vanligste fremstillingsmåten, mens kaldpressing blir mindre brukt grunnet tidkrevende prosess, og gir derved høyt prisnivå på ferdigvare. Rent kjemisk består disse oljene av mange ulike stoffer. Dette gjør at oljene har flere anvendelsesområder. Bruk av eteriske oljer går tilbake til 1000 år før Kristus. Egypterne brukte eteriske oljer som parfyme, i konservering av mat, som smakstilsetninger i brød og drikke, som medisin og til balsamering.

Eteriske oljer antas å ha virkning ved at små molekyler trenger gjennom huden, kommer over i kapillærårene og fraktes rundt i kroppen. I tillegg påvirker oljene naturlig nok luktesansen vår.

Aromaterapi


Aromaterapi i form av massasje gir økt velvære. Eteriske oljer er svært konsentrerte. De må derfor aldri brukes ufortynnet på huden, men blandes med en vegetabilsk olje (baseolje) før bruk.Badekar
Et aromatisk bad er en svært behagelig måte å bruke eteriske oljer på. Badekaret tappes fullt med vann før oljeblandingen has oppi.Fotbad
Dette er en fin måte å pleie såre og ømme føtter. La føttene godgjøre seg i vannet i minst 10 minutter.Duftlamper /duftfigurer
Det finnes mange dekorative duftlamper å få kjøpt som er laget spesielt for å spre duften av eteriske oljer. Prinsippet er at en beholder eller fordypning på lampen fylles med en blanding av olje og vann. Når denne blandingen varmes opp, vanligvis med et telys, fordamper de aromatiske oljene og en behagelig luft sprer seg i rommet. På apoteket får du kjøpt duftfigurer laget av porøst steingods. Eteriske oljer kan dryppes på eller inni disse figurene. For å spre god lukt i rommet kan også eteriske oljer også has i en skål med vann som plasseres på radiatoren, has i luftfukter eller i en sprutflaske (beregn 4 dråper eterisk olje til 250 ml vann). Rist sprutflasken godt før bruk.Potpuriblandinger
Potpuriblandinger består av duftende blomster, blader, frø og røtter som tørkes og blandes. Blandingen kan has i krukker eller tøyposer. En kan tilsette eteriske oljer for å forsterke duften.Inhalasjon
Ved forkjølelse har det i folkemedisinen vært anbefalt å ta et par dråper peppermynteolje eller eukalyptusolje i et fat med varmt vann, ta et håndkle over hodet og puste dypt inn i noen minutter.

 

Aromaterapi

VI HAR GAVEKORT  Bestill her

Aromaterapi