Acupuncture

Allergibehandlingen bør du starte med allerede i februar/mars.Det tar tid for kroppen å lære at den ikke skal reagere på allergener.

Vi er alle forskjellige og derfor gir vi tilpasset behandling til nettopp deg.  

Vi benytter Akupunktur, Øreakupunktur og kvantemedisin. Evt. også Still Point for å hjelpe deg mot allergiplagene dine.  

Pollen

Øreakupunktur er veldig populært.

En av grunnene er nok at smertelindring og økt bevegelighet kan endres nesten umiddelbart. Den andre grunnen er nok at du får behandling kontinuerlig over f.eks. en uke sammenhengende. Dette er til nytte ved kroniske plager, smerter og ved allergier, slanking, røykestopp, angst, depresjoner og lignende.Vi benytter bittesmå nåler eller urtekuler under bittesmå plaster. Dette blir sittende på i ca en uke, og du selv trykker litt oppå plasteret en til to ganger hver dag for å stimulere akupunkturpunktet.

Auriculoterapi Paul Nogiers

Sykdom og akupunktur
Sykdom er et resultat av å leve i utakt med universet. Sykdom er det balanserende element i et individ som er i utakt med sin bevissthet.  "Universet er totalt sett alltid i balanse. Derfor ser vi ikke på sykdomstilstander som en ubalanse, men heller som det balanserende element i et individ i utakt med sin bevissthet. Sykdommen er elementet som oppretter selve balansen mellom individet og universet. Så lenge individet beveger seg urytmisk i forhold til universet, vil det i et større perspektiv være nytteløst å bearbeide sykdommen eller tilstanden isolert. Universet vil alltid opprette balanse. Ny sykdom vil manifesteres.... 
Sitat av John Opsahl."

Husker du hvordan det føltes å være ung, frisk og smertefri? Det er slik du burde føle deg, både nå og hele resten av livet.

Klassisk Kinesisk Akupunktur

Hva behandler en akupunktør? •     Smertebehandling
 •     Migrene, hodepine, øresus, svimmelhet
 •     Smerter og plager i bevegelsesapparatet, som f.eks. ryggsmerter, tennisalbue, nakkesmerter og spenningshodepine
 •     Reumatiske lidelser i muskler og ledd
 •     Infertilitet
 •     Svangerskapsplager (f.eks. kvalme, bekkenløsning) og fødselsforberedning
 •     Menstruasjonsproblemer
 •     Søvnproblemer
 •     Lettere form for angst og depresjon
 •     Plager relatert til menopause (overgangsalder), som f.eks. hetetokter
 •     Astma, bronkitt, bihulebetennelser
 •     Allergier
 •     Mage-tarm lidelser
 •     Urinveislidelser
 •     Høyt blodtrykk

Akupunktur er en flere tusen år gammel kinesisk behandlingsform.
I kinesisk medisin ser man på kroppen som en helhet bestående av en rekke vitale organer og energibaner (meridianer) som binder organene sammen. I dette kretsløpet skal energien strømme fritt og harmonisk. Dette er forutsetningen for god helse. Oppstår det en ubalanse i gjennomstrømningen av energi, kan det resultere i sykdom eller smerte.
Hensikten med bruk av nåler, kopping, moxa etc. er å få energien til å flyte gjennom kretsløpet igjen. Akupunktur stimulerer kroppens egne helbredelsesprosesser.
WHO (verdens helse organisasjon) anbefaler akupunktur behandling til ca 40 forskjellige lidelser.

Hva kan akupunktur brukes for?

Passer for både fysiske og psykiske utfordringer som kroppen og sjelen signaliserer. Akutte og kroniske smerter.
F.eks. smerter i nakke, skulder, albu, håndledd, fingre, fibromyalgi rygg, lumbago, isjas, hofte, knær, ankler, føtter og tær. Luftveis problemer – astma, allergier, immunstimulerende, stress, infertilitet, graviditet i flere stadier, kvalmebehandling, bekkenløsning, før og etter fødsel - økning av melkeproduksjon, impotens, sædkvalitet, menstruasjons problemer, overgangsalder, muskel og skjelett, energi-givende, balansering av yin og yang, utbrenthet, fordøyelsesbesvær, depresjoner og angst/sorg, slanking, røykekutt, utskillelse/avgiftning, blodtrykk, søvnproblemer og mye mye mer...Hva skjer hos akupunktøren?
Akupunktøren vil først gjøre en undersøkelse av pasienten. Den består av detaljert utspørring om plager og generell allmenntilstand, pulsdiagnose (pulsen tatt ved begge håndledd); hastighet, rytme, tempo og kvalitet gir oss informasjon om energibalansen i kroppens organer. Tungediagnose: tungens belegg, farge og form og eventuelle sprekkdannelser gir oss informasjon om energien i ulike områder av kroppen.
Ut fra dette stiller akupunktøren en diagnose, og bestemmer så hva som skal gjøres av behandling.

Akupunktøren velger deretter ut punkter som passer for deg og setter vanligvis mellom 2 og 14 nåler per behandling.

Forskjellige behandlingsmetoder i akupunktur
Akupunkturpunktene har tradisjonelt blitt behandlet med nåler, varme eller massasje/ akupressur.  dag er det også mange som behandler akupunkturpunktene med elektriske impulser, ultralyd og magneter. Øreakupunktur er en form for akupunktur som har sin teori om at alle kroppens organer representeres ved spesielle akupunkturpunkter i øret. Øreakupunktur gir meget raske resultater, ofte på få minutter.Behandling med nåler
I akupunkturbehandlingen brukes nåler som stikkes inn i spesielle akupunkturpunkter som finnes spredt over hele kroppsoverflaten. Det er ca. 800 forskjellige akupunkturpunkter på hver kroppshalvdel. Akupunkturnålene føres inn til riktig dybde og innstikksretning og står inne ca. 20 til 30 min. Til hver behandling brukes det 2 - 14 nåler som er meget tynne, det oppstår derfor sjelden smerter når nålene settes. En viktig indikator på at akupunkturnålen er satt riktig, er at det oppstår en egen nålefølelse eller "De Qi" som kineserne kaller det. Men dette føles ikke hos alle. De Qi betyr at energien qi er kommet til nålen, det kjennes som en spenthetsfølelse, press, prikking, varme eller nummenhet. Noen synes at denne spesielle følelsen er litt uvant, mens andre synes det er behagelig og lindrende.

Nålene blir vanligvis stående urørt, men de kan også manipuleres med fingrene, varmes opp eller stimuleres elektrisk, avhengig av hvilke effekter man ønsker å oppnå. Det kan bl.a. være å stimulere nålene på bestemte måter for å styrke dersom det er lite energi (f.eks. ved generell slapphet og uopplagthet) eller å dempe hvis det er sykdomsfremkallende faktorer (f.eks. ved betennelse) eller ved smerter. Det brukes av og til også kopping i behandlingen, f.eks. ved muskelsmerter.Tid og antall behandlinger
En behandling hos en akupunktør tar vanligvis 20 - 30 minutter. Antall behandlinger kan variere fra 2 til 6 ved akutte plager og flere enn 10 ved kroniske plager. Noen velger å benytte akupunktur til å styrke immunforsvaret sitt, mens andre med f.eks. kroniske plager velger kontinuerlige vedlikeholdsbehandlinger 1- 3 ganger pr. mnd. Vanligvis behandler man 1 til 3 ganger pr. uke.

Gjør akupunktur vondt?
Det oppstår sjelden smerter når nålene settes. De fleste kjenner et lite stikk idet nålen settes inn, andre kjenner ingenting. Som et myggstikk. Det gjør ikke vondt etter at nålen er satt på plass. Noen blir søvnige eller trette etter akupunkturbehandling, andre føler seg behagelig avslappet og andre igjen har ingen spesielle fornemmelser etter behandling.

Kan akupunkturbehandling være farlig?
Akupunktur er en trygg behandlingsform når man går til en kvalifisert akupunktør.  Organisasjoner som står for godkjenning av akupunktører i Norge stiller strenge kvalitetsmessige krav til utdanning og yrkesutøvelse. Moss Akupunktur senter, i samarbeide med Safira Naturmedisin er medlem av NNH.Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon og er godkjent som registrert Akupunktør i Brønnøysundregisteret.

Pasienten bør forsikre seg om at akupunktøren har gode kvalifikasjoner og at han/hun driver en forsvarlig virksomhet med sikre rutiner for sterilisering og hygiene. Hos oss bruker vi kun engangsnåler. Akupunktørene følger strenge regler når det gjelder forsvarlig behandling av pasientene.Akupunktur - Historie - Filosofi
De fleste vet at akupunktur kommer fra Kina, men det er mange som ikke vet hva akupunktur egentlig går ut på. Hva er det som skjer når akupunktøren setter sine nåler i pasientene? Hvordan kan han forklare den effekten dette har på pasienten? Finnes det en naturlig forklaring når behandlingen virker, eller må man søke en forklaring i det overnaturlige?Teoriens kilde
Akupunkturens teorier er ikke grunnlagt på naturvitenskapelig forskning. Den eldste boken i kinesisk litteratur heter "I Ching" (forvandlingens bok) og denne danner mye av fundamentet i kinesisk medisin og tankegang. I Ching kan minne om spådomskunst. Den lærer oss å rådspørre virkeligheten gjennom å tyde det mønster vi lever i/etter. Dette skjer gjennom en handling der vi helt tømmer oss for andre tanker, og i vår indre oppmerksomhet stiller oss helt i resonans med den større virkelighet som vi ønsker å rådspørre.Gjennom kroppens 12 store kroppsmeridianer flyter en energi som kalles Chi og sykdom kommer av forstyrrelser i denne livskraften. Chi flyter i et indre kretsløp i menneskets kropp. Det finnes omtrent 800 akupunkturpunkter på kroppen.  Det er gjennom å påvirke balansen mellom yin og yang i kroppen at helsen gjenopprettes. Dette gjøres blant annet ved å stikke nåler i akupunkturpunktene og resultatene skjer ved impulser via kroppens meridianer og i den totale bevissthet - altså at man hjelper seg selv ved å motta akupunktur. Hjelp til selvhjelp er blitt moderne i dag og i grunn er det det mest riktige for mennesket å gjøre. I følge den kinesiske tradisjon er akupunkturpunktene knutepunkter i organismens energisirkulasjon. Gjennom disse punktene står den indre livsenergien i kontakt med omverdenen.Sykdom og akupunktur
Sykdom er et resultat av å leve i utakt med universet. Sykdom er det balanserende element i et individ som er i utakt med sin bevissthet. 

  "Universet er totalt sett alltid i balanse. Derfor ser vi ikke på sykdomstilstander som en ubalanse, men heller som det balanserende element i et individ i utakt med sin bevissthet. Sykdommen er elementet som oppretter selve balansen mellom individet og universet. Så lenge individet beveger seg urytmisk i forhold til universet, vil det i et større perspektiv være nytteløst å bearbeide sykdommen eller tilstanden isolert. Universet vil alltid opprette balanse. Ny sykdom vil manifesteres.... 

Sitat av John Opsahl."Akupunktur - SIS Integreringsterapi og essensbehandling
Overgangen fra akupunktur til andre åndelige behandlingsformer er glidende. Forestillingene om menneskets åndelige natur er stort sett de samme og en behandlingsform kan kombineres med en annen for å oppnå forsterket effekt av behandlingen. SIS Integreringsterapi og Still Point er noen av de behandlingsformene som passer fint i kombinasjon til akupunktur.  Man får dermed utført behandling både på det indre (bevisstheten) og i selve kroppen. Dette får du hos oss.Vitenskapelig eller åndelig?
Det er mange som har forsøkt å forklare virkningen av akupunktur ut fra naturvitenskapelige mekanismer, men ingen av disse er særlig overbevisende. Begreper som energi, Chi, Yin og Yang er "kart og kompass" når vi skal forstå menneskets anatomi og patologi. For sannheten er at ingen har kunnet gi noen god forklaring på akupunkturens effekter uten å komme tilbake til den åndelige forklaringsmodellen som finnes i den kinesiske religionen taoismen. Vi har i dag ikke noe helt tilfredsstillende alternativ til å forklare hva som egentlig skjer under akupunkturbehandling. Mye kan ikke forklares med ord.....Menneskesyn
Akupunkturen har hele sitt grunnlag i det menneskesynet som finnes i Østens filosofi. Tankegangen om en åndelig kraft - Chi - som gjennomstrømmer alt, er helt sentral. Denne åndelige kraften åpenbares som yin og yang som hele tiden må være i balanse. Det hevdes at mennesket har et fysisk og et åndelig legeme - som til sammen utgjør en total bevissthet - et menneske med kropp og sjel.